Downloaden doe je zo        Naar de colleges


Bijbelstudie Colleges

Wij zijn gelovigen. Maar wat geloven wij eigenlijk? En waarom? Hoeveel uiteraard bijbelse – argumenten, hoeveel schriftplaatsen hebben wij eigenlijk? En hoe sterk zijn die argumenten? Hoe smal of hoe breed is het fundament van onze leerstellige bouwsels? De spreekwoordelijke uitdrukking “Elke ketter heeft zijn letter” stelt vast dat soms de meest gecompliceerde leringen gebouwd worden op slechts een enkel woord of een bijbeltekst, die voor dat doel dan ook nog dikwijls uit zijn verband wordt gerukt. En dus weten sceptische gelovigen en ongelovigen ons te vertellen dat je “met de Bijbel alle kanten op” kunt.

Op deze wijze worden omgekeerde pyramides gebouwd. Reusachtige, maar niettemin uiterst wankele constructies op veel te smalle basis: indrukwekkende theorie en theologie met nauwelijks enige bijbelse grondslag! En andersom! Veel bijbelse waarheden vinden dikwijls weinig geloof. Niet omdat de schriftuurlijke grondslag zo smal is, integendeel, maar omdat ze “naar de mens” zo onwaarschijnlijk lijken! En te eenvoudig, te simpel van constructie.

Op onze “College-dagen” houden wij ons daarom speciaal bezig met de fundamenten van ons geloof. Elke dag is gewijd aan één specifiek bijbels onderwerp, dat dan compact, structureel, schematisch, zo volledig mogelijk en in hoog tempo zal worden besproken. De colleges zijn in de eerste plaats bedoeld voor hen die – op wat voor wijze dan ook – zelf met het Woord dienen. “Evangelisten en herders en leraars” dus, die uiteraard een goed leerstellig inzicht en overzicht niet kunnen ontberen. Maar ook voor iemand die bij wijze van spreken “van niets weet”, maar van goede wil is, zijn deze dagen een uitstekende gelegenheid om snel en degelijk ingeleid te worden in “de veelkleurige wijsheid Gods”.


info

 

BIJBELSTUDIE ONDERWERPEN, COLLEGES – DOOR AB KLEIN HANEVELD

Bijbelstudie onderwerpen, Bijbelstudie Colleges op mp3 audio. Gratis downloads.

https://www.bijbelspanorama.nl/audio/

https://www.bijbelstudie.nl/